Kezdőlap Motovun

Motovun

Azok akik egy középkori hangulatú, lenyűgöző városban szeretnék tölteni nyaralásukat, látogassanak el Motovunba. A városfalakkal, tornyokkal és a román-gótikus építményekkel teli kisvárosban úgy érezhetjük magunkat mintha visszarepültünk volna az időben.

A nyaralást még kellemesebbé teszi a varázslatos táj, a különleges ételek és a zamatos borok.
A Motovun-i Filmfesztivál is sok látogatót vonzz.
Ebben a városban mindenki igazán kellemesen fogja érezni magát, hiszen a csendes, ódon kis utcákban egy kellemes séta alkalmával fölfedezhetjük a város rejtett szépségeit, emellett pedig kirándulási lehetőségek és gasztronómiai élmények is várnak az itt nyaralókra.

Látnivalók >>>

Gasztronómiai Paradicsom >>>

A Motovuni Filmfesztivál

Évente, július havában kerül megrendezésre a Motovun-i Filmfesztivál, melyen 1999 óta vehetnek részt a filmek rajongói. A Filmfesztivál idején nagy számban érkeznek turisták a kisvárosba. Estig a régi filmszínházban vetítik a filmeket, naplemente után, amikor a levegő már hűvösebb, a vetítéseket áthelyezik a szabadba.

A filmvetítéseket követően zenés programokkal folytathatják a mozirajongók az est hátralevő részét, mivel a szervezők a jó zenéről is gondoskodnak, így sokszor hajnalig bulizhatnak a fesztivál résztvevői.

Sportolási lehetőségek

Motovunban a vízisportok kedvelői sajnos nem hódolhatnak kedvenc sportágaiknak, ám számos más sporttevékenység űzésére van lehetőségük.
Ilyen sporttevékenységek például a kerékpározás, vagy a terepmotorozás, melyet egy kiépített moto-cross pályán űzhetnek.
A kevésbé adrenalin dús sportok kedvelői teniszezhetnek is.

Akik kedvelik a természet szépségeit, ezen belül a barlangászást, azoknak nem kell messzire menniük, hiszen mindössze 19 km-re található a Nova Vas falucska melletti Baradine cseppkőbarlang. Bár a barlang kiterjedése nem túl nagy, mégis érdemes megnézni, hiszen csodálatos cseppkő alakzatokat tekinthetünk meg és felfedezhetjük a barlag sok kis izgalmas járatát.

Exit mobile version