Kezdőlap Strandok Strandok és sportolási lehetőségek Pulában

Strandok és sportolási lehetőségek Pulában

Pula strandjai, sziklás, kavicsos partszakaszúak, néhol betonozott részek is vannak, de a homokos partszakaszok nem jellemzőek erre a környékre. A városban a legkedveltebb strandok, a Valkana, a Hawaii, a Kolumbarica, illetve a kavicsos, sziklás partszakaszú Debeljak.

Akik mégiscsak homokos tengerparton szeretnének napfürdőzni, látogassanak el a közeli Medulinba, ahol a Bijeca strand egy km hosszú homokos partján sütkérezhetnek. A strand nem zsúfolt, így a kisgyermekes családok is nyugodtan lubickolhatnak a vizében.

Pulától két km-re délre Verudelában is csodás, kavicsos strandok találhatóak.

A Porer szigeten is lehet fürdőzni, de ez gyermekek számára nem ajánlott, mivel a sziklák miatt a víz gyorsan mélyül és az áramlatok is veszélyesek. A szigetőr tanácsokkal látja el a fürdőzni vágyókat, hogy mikor milyen erős áramlatok várhatóak, ezt érdemes figyelembe venni, hogy biztonságosan lehessen lubickolni.

Kamenjak-félsziget

A Kamenjak-félsziget Pulától délre található, az isztriai félsziget legdélebbi csücskében, amely természetvédelmi területnek számít. A Kamenjak-félszigetre a Premantura nevű településen áthaladva juthatnak el a természet kedvelő turisták. A félszigeten minden természetes anyagból készült, szemetelni pedig szigorúan tilos. A tenger kedvelői hatalmas sziklákról ugrálhatnak a vízbe, de a 15 m magas Indiana Jones nevű sziklából kiálló ugrálófalat is kipróbálhatják. A gyerekek pedig egy számukra kialakított, természetes anyagokból készült játszótéren szórakozhatnak.

Sportolási lehetőségek

Pula a vízisportok szerelmeseinek egyik kedvenc helye, így azok is jól fognak szórakozni a nyaralás alatt, akiknek a búvárkodás a hobbijuk. Akik kíváncsiak a vízalatti világra, azok itt nem csak növényeket és halakat láthatnak, hanem vízalatti barlangokat és hajóroncsokat is. Az 50 leglátványosabb búvárterep közé sorolt Baron Gautsch nevű hajóroncs is a környéken található, amelyet mindenképpen érdemes megtekinteni. Azok is megismerhetik a vízalatti világ érdekességeit, akik eddig még nem búvárkodtak, hiszen több búváriskola is van a városban, ahol el lehet végezni egy tanfolyamot, amely után már nyugodtan lehet búvárkodni.

A másik népszerű sport a szörfözés, amely úgyszintén kipróbálható, itt biztosan élvezni fogják a szörfösök a hullámok meglovaglását, mivel a széljárás kitűnően alkalmas ehhez a sporttevékenységhez. Aki még nem gyakorolta ezt a sportot, de szeretné megtanulni, az a parton lévő szörfiskolák valamelyikében elsajátíthatja az alapvető tudnivalókat.

A szárazföldi sport kedvelői sem fognak unatkozni, hiszen kerékpárra ülhetnek és bejárhatják a helyi kerékpárutakat. Érdemes a túra előtt ellátogatni, a helyi turisztikai irodába, megtudható, melyik út milyen nehézségű és a környéken hol milyen látnivalók vannak, amelyeket kerékpározás közben is érdemes megnézni.

Akik inkább teniszeznének, vagy kosárlabdáznának, azok is számos lehetőség közül választhatnak.

Aki egy kis izgalomra vágyik, az részt vehet egy panorámarepülésen és a magasból beláthatja az egész csodálatos várost.

Exit mobile version