Internet Horvátországban

Az internet napjainkban Horvátország területén széles körben elérhető, szélessávú és gyors szolgáltatás, így igen kedvelt. Az internet kávézók egyre kevésbé számítanak népszerűnek (mert a wifi kapcsolat Horvátországban általánosnak mondható), de még mindig található néhány.

Wi-Fi

A wi-fi lefedettséget Horvátországban állandóan fejlesztik, de már most is valószínű, hogy talál legalább egy wi-fi hálózatot akárhol is van. Néhány város (vagy városrész) saját ingyenesen használható kapcsolatot biztosít. Egyre több szálláshely (különösen magánszállások) ismeri fel a keresletet, és biztosítja a szolgáltatást a vendégei számára (ingyenes vagy fizetős formában). A bárok és kávézók is tipikusan olyan helyek, ahol találhat wi-fit, de sok esetben ezek zárt hálózatok, így a használatához meg kell kérdeznie a jelszót. Ne hezitáljon, bár meg kell kérnie a pincért, hogy írja le, higgye el, ez mindennapos.

Napjainkban sok ember utazik okostelefonnal vagy tablettel, melyekkel igen könnyű nyílt wi-fi hálózatot keresni, és kapcsolódni akkor és ott ahol szeretne. Ha utazás során az otthoni mobil- vagy adathálózatát szeretné használni, érdeklődjön a költségekről.

Tartsa szem előtt, hogy Horvátország 2013. július 1-én csatlakozott az Európai Unióhoz, így az adatroaming költségei az európai polgárok számára jelentősen csökkentek. A könnyű használatért naponta csupán néhány fontot vagy eurót kell fizetnie.

Ha tervezi, hogy adatforgalomra használja a mobilját (legyen az okostelefon vagy tablet), akkor a további költségek megspórolása érdekében vásároljon Horvátországban egy adatkártyát. Az egyik legnagyobb vállalat, mely ezzel foglalkozik, a BonBon.

Mint számos más helyen a világon, Horvátországban is számos olyan bolt található, ahol vásárolhat mobilt. Ne hezitáljon, ugorjon be egybe, és kérjen segítséget adatkártya (vagy másfajta SIM-kártya) vásárlásához. A személyzet biztosan tud segíteni Önnek angolul.