Televíziózás Horvátországban

A TV programok általában közepesen jónak mondhatók Horvátország egész területén, bár számos külföldi show (néha kultikus klasszikusok) egészíti ki őket. Ez azt jelenti, hogy mindig van valami, amit érdemes megnézni. Egyébként rengeteg szórakoztató műsor, mely inkább Dél-Európa ezen részén népszerű, és sport közvetítés várja a kikapcsolódni vágyókat.

A valóságshow-k az utóbbi években igen sikeresek voltak az országban. Ne lepődjön meg, ha a Big Brother, a Pop Idol vagy a Stricktly Come Dancing horvát változatával találkozik, amikor bekapcsolja a tévét. A Latin-amerikai szappanoperák, melyek egyébként telenovella néven is ismertek, szintén közkedveltek.

Tévécsatornák

A fő tévécsatornák közé tartoznak az állami kézben lévő HRT csatornák, a HRT 1 és a HRT 2, melyek a nap 24 órájában vígjátékokkal, drámákkal, sport- és hírműsorokkal szórakoztatják a nézőket, a HRT 3, mely dokumentumfilmeken alapszik és a HRT 4, mely főként híradókat közöl. Szintén találkozhatunk Nova TV (általános programok), Doma TV( szappanoperák, szórakoztató műsorok és valóságshow-k keveréke) és az RTL 1 és 2 (általános programok) csatornával. Számos helyi televízió állomás is működik az ország egész területén.

Rengeteg amerikai és brit műsort játszanak a horvát csatornákon. Ezeket általában feliratozzák szinkronizálás helyett, így talán elcsípheti a kedvenc otthoni sorozatát, és értheti is őket anélkül, hogy el kéne viselni a szinkronhangot. Az egyetlen kivételt a gyerek műsorok képezik, melyeket érthető módon szinkronizálnak.

Televíziózási lehetőségek a szállásokon

A legtöbb hotel biztosítja minimum az alapvető műholdas csatornákat, mint a CNN, BBC World és hasonlók. Tulajdonképpen a legtöbb magánszállás szintén felkínálja a műholdas televíziózás lehetőségét, tehát valószínűleg találkozik ezekkel és számos német, osztrák és olasz csatornával.