Telefonálás Horvátországban

Horvátországban a mobil telefonok igen gyakoriak és népszerűek, így gyakran fülhöz tapasztott telefonnal láthatja a helyieket. A mobil telefon horvátul “mobitel”. Itt részletesen olvashat a telefon és a mobil használatáról Horvátországban, illetve arról, hogy mit tehet azért, hogy telefon használat közben pénz spóroljon.

Mobiltelefonok Horvátországban

A három nagy mobilszolgáltató Horvátországban a T-mobile, a VIP és a Tele2. Ha magával viszi a készülékét, akkor az a három közül egyikre csatlakozni fog. Találkozhat a Tomato és a BonBon nevű szolgáltatókkal is, de ezeket a három fő mobilcég egyike birtokolja, és nincs teljesen különálló hálózatuk.

Ha úgy gondolja, hogy sokat fogja használni a mobilját Horvátországon belüli hívásokra, üzenetekre vagy hazatelefonálásra, akkor meg kéne fontolnia, hogy vesz egy előfizetős SIM-kártyát. Mindhárom szolgáltató weblapján szerepel erről részletes leírás, a kártyák pedig megvásárolhatók újságos bódékban és más üzletekben.

Ha egy kicsit idősebb telefonja van, győződjön meg róla, hogy működik 900 vagy 1800 MHz frekvencián GSM hálózaton, mely Horvátországban használatos. Napjaink ultramodern telefonjai ebből a szempontból nem adnak aggodalomra okot. (Az Európából érkezőknek nem kell problémával szembenézni, azonban a távolabbról – különösen Észak-Amerikából – utazóknak alaposan ellenőrizni kell ezt.) Ha szükséges, hívja fel az otthoni mobilszolgáltatóját utazás előtt, és győződjön meg róla, hogy a roaming engedélyezve van. Ha okostelefonja van, néha kapcsolja ki az adatroamingot, és nem fog hatalmas adat díjakat felhalmozni.

Telefonfülkék Horvátországban

Sok helyen találkozhat telefonfülkével. A könnyű használat érdekében vásároljon egyet az újságos bódékban megtalálható különböző értékű telefon kártyák közül.

Horvátország tárcsázási kódja: +385