A Rab-öböl (Luka Rab) észak-keleti oldalán helyezkedik el Banjol. A település jellegzetessége a tenger partján található négy öböl. Az öblöket Padovaknak nevezték el és meg is számozták őket. Nap közben a Padovaknál strandolók sokasága élvezi a tiszta vizet és a napfürdőzést, ezzel szemben éjszaka csak a halászok kikötött bárkáit láthatjuk itt. Régebben csak néhány házacska volt Banjol-ban, de mára már részlegesen kiépült, mivel a turisták körében nagyon kedvelt hely lett. Banjol és Rab város összeforrtak, így gyalogosan is el lehet jutni az egyik településről a másikra, egy kellemes, 10-15 perces séta során.
Az ide látogatók hagyományőrző és kulturális programokon is részt vehetnek, mivel minden év augusztus 5.-én megtartják a Šištovica (Havas Miasszonyunk) ünnepséget.

Banjol strandjai

Banjol jellegzetessége az itt található négy öböl. Az öblöket Padovaknak nevezték el és meg számozták őket. Napközben a Padovaknál strandolók sokasága élvezi a tiszta vizet és a napfürdőzést, ezzel szemben éjszaka csak a halászok kikötött bárkáit láthatjuk itt. A turistákat itt is kitűnő strandolási lehetőségek várják, a Padova II. és a Padova III. öblöknél fürdőznek a legtöbben, amelyeknek a partjai homokosak és apró kavicsosak.