Supetarska Draga nevét a helyi lakosoktól kapta, akik a bencés-rendi kolostor szerzeteseit akarták ilyen módon megtisztelni. A település a sziget észak-nyugati részén helyezkedik el, mindössze néhány kilométerre Rab városától. A települést ketté osztja a Supetar-öböl, az északi részen Gornja Supetarska Draga található, a déli részen pedig Donja Supetarska Draga terül el.

Szent Péter-bazilika

Supetarska Draga-ban érdemes megnézni a Szent Péter-bazilikát amely 1059-ben épült román stílusban. A három hajós templom különlegessége, hogy harangtornyában található Horvátország legrégebbi harangja. Minden év június 29-én Szent Péter napján ünnepséget rendeznek, ahol kulturális és szórakoztató programokon vehetnek részt az érdeklődők.

Supetarska Draga strandjai

A strandolók homokos és kavicsos partszakaszok közül választhatnak, de a közelben nem csak az úszkálást élvezhetik, hanem akár búvárkodhatnak is, ha szeretnék megcsodálni a víz alatti világot. A közelben lévő kis szigetekre is el lehet látogatni. A Maman, a Srednjak és a Sailovac partjain hófehér, ragyogó homokos part várja a napozni vágyókat, a csendes kis öblökben pedig kristálytiszta kéklő vízben lehet fürdőzni. A Draga-öböl védett a szelektől, így nem csak fürödni lehet, de akár a madarak sokaságát is meg lehet figyelni, melyeknek itt van a fészkelő helye.