Crikvenica strandjai tiszták és rendezettek, ezt bizonyítja a Kék Zászló minősítés is. Ez az egyik legnaposabb terület az Adria partján, de mégis kellemes az időjárás a nyár során is, ilyenkor sem túl magas a hőmérséklet.

A strandok partszakaszai aprókavicsosak, de homokos részek is találhatóak, és mesterségesen feltöltött szakaszok is vannak. A strandokon a kisgyermekek is nyugodtan fürdőzhetnek, mivel a víz nem túl mély, a parthoz közel pedig sekély. A strandok körül fenyőerdők találhatóak, így aki megunja a napsütést, az megpihenhet az árnyékban.

Sportolási lehetőségek

A turisták itt számtalan vízisport-lehetőség közül választhatnak. Akik kíváncsiak a víz alatti világ szépségeire, de még nem búvárkodtak, elvégezhetnek egy tanfolyamot a helyi búvárközpontban, utána pedig megtekinthetik a tenger varázslatos élővilágát.

Crikvenica-ban több vitorlás klub is működik, így aki kedvet érez hozzá, a vitorlázást is kipróbálhatja. A szárazföldi sportok kedvelői kerékpározhatnak, ugyanis a településen számtalan kerékpárút közül lehet választani, de a helyi kerékpár klubban is útbaigazítást kérhetünk, hogy merre érdemes biciklizni.

Akik egy kis izgalomra vágynak, azok a paintball-t is kipróbálhatják.