Köszönhetően tengerparti fekvésének, Opatija számos, jól ismert, a turisták által közkedvelt stranddal büszkélkedhet.
A város strandjainak legtöbbje modern, kiépített, lebetonozott strand, ezek közül is a legnagyobb a Slatina strand, amelyet a Marsala Tita utcánál találunk, a nagy szállodák környékén.

Azok akik inkább a természetes strandokat kedvelik, elindulhatnak a Lungomare sétányon, amelynek a mentén számos strandolásra alkalmas helyet lehet találni a sziklás öblök mélyén, közvetlenül az sétánytól pár méterre. Ha Optijától eltávolodunk vagy 15 km-t, választhatjuk Moscenicka Draga strandját is, melynek partja közel két kilométer hosszú, kavicsos.

Sportolási lehetőségek

Opatija kedvelt helye mindazoknak, akiknek a hajózás jelenti a kikapcsolódást. Az ACI Marina csoporthoz tartozó jachtkikötőt Opatija és Ičići között találjuk. Ez a marina egész évben fogadja a hajókat. Mivel a kikötő tisztasága és szolgáltatásainak színvonala a legmagasabb kívánalmaknak is megfelel, 1999-ben Kék zászlóval tüntették ki.
Az itt horgonyzó hajósokat jól felszerelt szaküzletek és más szolgáltató egységek várják.

Innen áthajózhatunk a közeli Losinj- vagy Cres-szigetre, melyeknek partjai mentén kiváló merülőhelyek várják a búvárkodás szerelmeseit. Különösen érdekes merülőhely van Rijeka-tól nem messze, ahol az Első Világháborúban elsüllyedt hajóroncsokat nézhetjük meg. Ha szerencsénk van, társaságunk is akad, a kíváncsi delfinek személyében. Akinek nem áll módjában tengerre szállni, annak is érdemes szétnéznie a kikötőben, hiszen számos gyönyörű hajót láthat lehorgonyozva.

Azok akik aktívan, a természet közelében szeretnének kikapcsolódni, nekivághatnak az Ucka-hegy turistaösvényeinek és felfedezhetik az érintetlen természet csodálatos világát az Ucka Természeti Parkban.