Podgorán nagy választék áll rendelkezésre a strandokból, így mindenki megtalálhatja az ízlésének legjobban megfelelőt. A Sutikla-strand, Podgora végében, a Čaklje faluban helyezkedik el. A strand partja aprókavicsos, és megközelítőleg 1 km hosszan terül el. A sétányon néhány fenyőfa is áll, amelyek hűsítő árnyékot biztosítanak a meleg, nyári napsütésben. Számos kávézó is várja a turistákat, ahol elfogyaszthatnak egy hűsítő jeges italt. A strandot rengeteg turista látogatja, ezért kissé zajos, azok számára kevésbé ajánlott, akik szeretik nyugalomban élvezni a tenger és a nap simogatását.

A kikötőtől nem messze, a felújított Hotel Sirena, két kis-stranddal és egy keskeny, homokos partszakaszú stranddal várja a fürdőzni vágyókat. A strandok nem árnyékos helyen vannak, de napernyőket és nyugágyakat is lehet bérelni, így a forró napsütés nem lesz zavaró. A strandok közelében kisebb éttermek is vannak, ahol hideg hűsítőket és finom ételeket fogyaszthatnak el a turisták.

Podgora egyik legcsodálatosabb strandja a Plešivac-kikötőben helyezkedik el. A kavicsos öböl mentén egy több mint 1 km hosszú partszakaszon lehet napozni, vagy pihenni a fenyőfák árnyékában. A naturisták is élvezhetik a strandolást, mivel a parton van egy számukra kialakított hely is. A parton zuhanyzók, toalettek, öltözőkabinok és friss víz is van, így nem csak varázslatosnak, de jól felszereltnek is nevezhetjük. A kisgyermekes családok is bátran lubickolhatnak a város strandjain, vizük tiszta, a part mentén pedig sekély, lassan mélyülő.

Podgorában is számos sportlehetőség várja a turistákat. Itt is lehet hódolni a vízi sportoknak, így búvárkodni, szörfözni és vízisízni is lehet. A parton sem unatkoznak a turisták, hiszen röplabdázhatnak, teniszezhetnek, vagy ping-pongozhatnak.