Az egyik látványosság Podgorában a modern stílusú hajóra emlékeztető templom, amelyet 1962-ben építtettek fel a tenger partján.

Mindenszentek temploma

A városban látható műemlékek közé tartozik a Mindenszentek temploma és az 1804-ben épített Jézus Krisztus Szent Szíve kápolna is amelyet érdemes megnézni.

Kilátó tornyok

Podgora felső részén a XVII.-XVIII. században kilátó tornyokat építettek Roscici és Marinovici falvaiban a török hadseregek mihamarabbi észleléséhez. A tornyok megtekinthetőek a turisták számára, mivel tökéletes állapotban maradtak fönn.

Mihovil Pavlinović emlékmű

Középkori sírköveket és az Ivan Rendic, híres szobrászművész által készített Mihovil Pavlinović emlékművet is megnézhetik a turisták a helyi temetőben.

Mihovil Pavlinović a lelkipásztor, politikus és író a XIX. század kezdetén született a városban. Zadarban teológiai szakon végezte el tanulmányait, ezután lelkipásztor lett. A nevezetes Biokovo Nemzeti Parknak ő volt az egyik alapítója és vezetője. A Dalmát és Horvát Parlament tagjai között elsőként szerepelt, és ő fogalmazta meg első alkalommal, hogy Horvátországot és Dalmáciát egyesíteni kellene. A dalmáciai társadalmat rádöbbentette, hogy változtatniuk kell a gazdasági elmaradásuk miatt. Tetteinek és munkásságának köszönhetően, bátran állíthatjuk, hogy az egyik vezéralakja volt Dalmáciának a XIX. század második felében.

Szent Tekla templom

A Podgora-i Szent Tekla templomról 1630-ban esik először említés írásos dokumentumokban.

Sirály szárnyai emlékmű

Podgorában fontos szerepet töltött be a hajózás és a tengerészet. 1942 szeptember 10-én a Jugoszláv partizánok flottája itt alakult meg. Tito rendelkezésére egy grandiózus emlékművet építettek 1962-ben aki kikötő feletti kis dombra, mely a “Sirály szárnyai” nevet kapta.