Rab sziget fővárosa az azonos nevű város. Rab városában számtalan látványosság várja a turistákat, mint például a négy magas harangtorony, amelyet ha távolról figyelünk úgy tűnhet, mintha egy vitorláshajó árbocait látnánk. A város történelme, az időszámításunk előtti időkre vezethető vissza. Rab városban római hangulat uralkodik, amely érthető, hiszen az Augustus császár idejéből fennmaradt városfalak és templomok mind a római uralom időszakáról árulkodnak.

Látnivalók >>>

Rab város strandjai

Rab városában kiépített betonos strandot találunk, de ez azoknak jó akik nem akarnak ellátogatni a közeli Loparba, a sziget legszebb strandjára a Paradicsom partra (Rajska plaža).

Sportolási lehetőségek

A sportos életmódot folytatók biztosan nem kell nélkülözzék kedvenc sportjukat, ha Rab-ot választják nyaralásuk célpontjául. Mindegy, hogy valaki vízi vagy szárazföldi sporttevékenységet űz, biztosan talál lehetőséget a kerékpározásra, röplabdázására, netán búvárkodásra, szörfözésre vagy vízisízésre.

Fijera

Minden év nyarán, júniusban kerül megszervezésre a város egyik legnagyobb vallásos ünnepe a Rab-i Fijera, melyet a város védőszentjeinek tiszteletére rendeznek meg. A város lakosai ebből az alkalomból vitézi ruhákat öltenek és lovagi tornákat tartanak. A Fijera idején különböző zenekarok hagyományos népi zenét játszanak, aláfestésül az énekes táncos mulatságokhoz. A Fijera végén, éjféltájt tűzijáték zárja a mulatságot. A rendezvényre mindenkinek érdemes elmennie, akit érdekel a középkori Rab életének ez az egyedül álló megelevenítése.

Zenei Éjszakák

A turista szezonban, nyáron rendezik meg minden hét csütörtökén a Rab-i Zenei Éjszakákat. A zenés estek a komolyzene kedvelőinek szólnak, neves zenészek előadásában. Természetesen, a modern zene kedvelői sem fognak csalódni, hiszen a nyár folyamán számos ilyen stílusú koncert szervezésére is sor kerül.

Rab város történelme >>>