Lopar a strandszerelmeseinek paradicsoma, mivel 22 strand várja itt a turistákat. A leghíresebb helyi strand a Rajska plaža (Paradicsom part), amely 1,5 kilométer hosszú homokos partszakaszú strand. A kisgyermekes családok is nyugodtan fürdőzhetnek itt, mivel 2003-ban megkapta a kék zászló minősítést, amely a strand tisztaságát bizonyítja. A víz lassan mélyül, a parton napernyőt és napágyat is lehet kölcsönözni és éttermek illetve kávézók is vannak. Ez már önmagában is egy jól felszerelt strand, ahol nem lehet unatkozni de természetesen sportlehetőségek is vannak, mint például a röplabdázás, vagy a vízisportok valamelyike. A gyerekek sem fognak unatkozni, mivel egy csúszdapark is van a strandon.

A másik népszerű strand, a Livačina, amely a Paradicsom part közelében található. A strandnak ugyan csak homokos a partszakasza, amelyet fenyő fák vesznek körül, így napozás után az árnyékba lehet húzódni.

Aki nem szeret csíkosan lebarnulni, az három nudista strand közül is választhat, ahol nyugodtan napozhat fürdőruha nélkül: a Ciganka, a Sahara és a Stolac. A Sahara strand a legkedveltebb a három strand közül, bár vize elég sekély, a környék lenyűgöző látványa mégis vonzza a strandolókat. A strandokon sportlehetőségek is vannak, így akárki kipróbálhatja a vízi síelést, vagy a búvárkodást. A strandoknak olyan partszakasza is akad, amely eldugottabb, csendesebb, így mindenki találhat a számára ideális helyet a lazításhoz.

Sportolási lehetőségek

A sport szerelmesei számára tökéletes hely a nyaraláshoz, mivel itt szinte minden sportnak lehet hódolni. A szigetet turista és kerékpár utak hálózzák be, így sétálni és kerékpározni is különböző nehézségű terepeken.

Hat teniszpálya is van a településen és körülötte, de két minigolf pálya, futball és kosárlabda pálya is van, tehát mindenki rátalálhat a neki tetsző sportolási lehetőségre. Különleges lehetőségeket találnak a sportolásra mindazok, akik szeretik a strandröplabdát, hiszen mind a lelkes amatőrök, mind a profik találnak megfelelő strandröplabda-pályát. Aki kedvelik a kihívásokat és nem ijednek meg a saját árnyékuktól, azok felülhetnek egy motorcsónak vontatta vízibanánra, vagy sky-jet-et bérelhetnek, ha madártávlatból szeretnének a panorámában gyönyörködni. Természetesen, lehetőség van különböző vízi járművek bérlésére is.

A búvárkodás szerelmesei felkereshetik a helyi “Moby Dick” búvárklubot, ahol nem csak információt kapnak a legjobb merülő helyeket illetően, hanem szervezett merüléseken vehetnek részt, búvárfelszerelést bérelhetnek és feltöltethetik palackjaikat gázkeverékkel. Aki még sosem járt a kék vízi birodalomban, az beiratkozhat egy búvár tanfolyamra is és nemzetközi búvár engedélyt szerezhet.