A Nemzetközi Gyermek Fesztivál amelyet minden év júniusának végén megrendeznek és egészen július elejéig tart már több mint 50 éves múltra tekint vissza. A gyermekeket és felnőtteket ilyenkor rengeteg szórakoztató program várja. Bohócok, bábelőadások és zenés programok szórakoztatják a Gyermek Fesztivál alatt a város apró polgárait. A gyerekek a horvát kultúrát is megismerhetik, miközben számtalan versenyen is részt vehetnek, ahol tánc- és rajztudásukat mutathatják meg.

A Sibenik-i Chanson Estek is egy híres rendezvény ahol a helyi dalszerzők és énekesek a dalmáciai chansonokat mutatják be. A rendezvény 1998 óta kerül megrendezésre. A városban nyaralóknak érdemes meghallgatniuk az előadást mivel így még inkább megismerhetik Dalmácia kultúráját.

A városban orgona esteket is rendeznek, ahol hat történelmi orgonát és négy modern orgonát szólaltatnak meg. Sibenik egyik érdekessége, hogy Horvátország városai közül itt található a legtöbb orgona, így a szakrális zene kedvelői is kellemesen tölthetik a nyaralásuk estéit.

A minden évben megrendezett Középkori Vásár egy kihagyhatatlan program. A három napos rendezvény alatt azt az időszakot idézik vissza amikor a legnagyobb horvát város Sibenik volt. A mulatság kezdetét a régi partvédelmi ágyúk döreje jelzi. Az ünnepség során hagyományos ruhákba öltözött embereket láthatunk, a közönséget pedig zsonglőrök és bohócok szórakoztatják. Különleges előadásokat is megtekinthetnek ilyenkor a turisták mint például az íjászok és lovagok bemutatóját. A helyi ételkülönlegességeket is meg lehet kóstolni, eközben is jó zenével szórakoztatják az embereket.

Szeptemberben rendezik a mára már kivételes hírnévnek örvendő Hajó Show-t (Boat SHow). A show alatt a Horvátországi hajógyártók használt és új hajóinak bemutatóját lehet megtekinteni. Yachtok, vitorlások is fölvonulnak ilyenkor a vízen, amelyeket meg is lehet vásárolni. A hajózáshoz szükséges eszközök széles kínálata kerül bemutatásra a show alatt, így a hajósok zsebükhöz mérten vásárolhatnak az új és használt tárgyakból. A show alatt zenével is szórakoztatják a közönséget és a helyi finomságok megkóstolására is lehetőség van.

Aki egy vad, bulizós éjszakára vágyi az hajnalig táncolhat Dalmácia egyik leghíresebb klubjában, az Aurorában.