A szigeten számos sportlehetőség közül választhatnak a turisták. A vízi sportok szerelmesei búvárkodhatnak, szörfözhetnek, vagy egy hajókiránduláson is részt vehetnek. A szárazföldi sportok kedvelői pedig kerékpározhatnak, labdázhatnak, vagy ütögethetnek valamelyik tenisz pályán.

A Saldun-i öbölben a vízi sportok nagy része is kipróbálható, akár a búvárkodás is, így senki nem fog unatkozni. A strandról a vitorlás és jacht kikötőre is rá lehet látni, így aki szeretné, még a vitorlázást is kipróbálhatja.

Saldun strand

A Ciovo szigeten homokos partszakasú strandok is találhatóak, ahol a kisgyermekes családok is lubickolhatnak, mert a víz lassan mélyül. A parton sétálva, sok kis rejtett öblöt találhatunk, ahol nyugodtan élvezhetjük a víz és a napsugarak simogatását.

A Saldun-i öbölben található, az ugyan csak hasonló nevű strand, amely az egyik legkedveltebb a szigeten. A strand partszakasza homokos, bárok és kávézók is vannak itt, így a napfürdőzés után egy hűsítő italt is elfogyaszthatunk. A vízi sportok nagy része is kipróbálható itt, akár a búvárkodás is, így senki nem fog unatkozni. A strandról a vitorlás és jacht kikötőre is rá lehet látni, így aki szeretné, még a vitorlázást is kipróbálhatja. A parton éjszaka is jól lehet szórakozni, a teraszokon zene és finom italok várják a nyaralókat. Érdemes ilyenkor meginni valamit a strandon, mivel csodálatos látványt nyújt a kivilágított part és a fényekben úszó tenger.

Okrug Gornji strand – Trogiri Copacabana

A Ciovo sziget egyik legismertebb strandja az Okrug Gornji strand, amely a sziget déli oldalán helyezkedik el, 5 km-re Trogirtól. A strand kavicsos partszakasza 2 km hosszú, ezért érthető, hogy a “Trogiri Copacabana”-nak is hívják.

A parton beach-bárok és éttermek is vannak, amelyek éjszaka is nyitva tartanak, így akár egy fergeteges bulin is részt lehet venni. A sport rajongók is számos vízi sportot kipróbálhatnak, hiszen a parton található a “MAX” vízi sport-központ.

Kava strand

A Kava strand, Ciovo-sziget keleti sarkában terül el, a kis halászfalucska, Slatine szomszédságában. A strandon élvezhetjük a nyugalmat, mivel sem szállodák, sem éttermek nincsenek a közelben, sőt még lakóházak sem. A strandolás előtt érdemes bevásárolni, mivel a közelben boltok sincsenek. A strandra csak a Slatine falun áthaladva lehet eljutni, majd tovább kell mennünk 4 km-t, itt már kavicsos, néhány helyen rossz minőségű az út.

Mavarscica nudista strand

A naturisták egyik kedvenc fürdőzőhelye Mavarscica, amely Gornji-tól déli helyezkedik el, Okrug Gornji és Okrug Donji között. A strand partszakasza kavicsos, körülötte pedig fenyő erdő van.