Dobrinj egy varázslatos település, amely a Krk-sziget északkeleti felén helyezkedik el, egy zöldellő erdőben. A tengerszint feletti magassága kétszáz méter, így csodálatos kilátás nyílik a körülötte lévő öblökre és a szemközti parton lévő Velebit-hegységre! A városka neve már az 1100-as években is ismeretes volt, mivel Dobrinj a horvát nemzeti kultúra fontos központja volt. A Dobrinjban élők még ma is próbálják megőrizni a régi szokásokat és így az itt nyaralók megismerhetik a helyi népviseletet, a népi zenét, a szokásokat, sőt még a helyi nyelvjárást is! Azok akik szeretnének betekintést nyerni a helyi kultúrába, ellátogathatnak a minden évben megrendezésre kerülő népzenei koncertekre! A gótikus és barokk stílusban átalakított templomok meghatározó részei a településnek, de egy néprajzi múzeumot is megtekinthetnek itt a turisták, amely a helyi kultúrát ismerteti meg a kíváncsi látogatókkal.
Dobrinj nem csak egyetlen település, hanem járási körzet is, így annak a történelmi és kulturális központja is egyben. A járáshoz 21 település tartozik, amelyeket a Krk-sziget északkeleti részén találunk. Ezeken a kis településeken valóságos oázisát találjuk az érintetlen kulturális és történelmi nevezetességeknek.

Strandok

A Dobrinj területén lévő strandok nagy része homokos partszakaszú, a tenger vize pedig mindenhol tiszta és csillogó. A település körül nyugodt kis öblöket is felfedezhetünk, ahová autóval, gyalog, de akár csónakkal is eljuthatnak a napfürdőzésre vágyók. Mivel a tenger nyugodt, este és reggel vitorlázni, evezni, csónakázni, motorcsónakozni, vagy szörfözni is lehet. így a vízi sportok kedvelői is kellemesen tölthetik idejüket a nyaralásuk alatt. A Soline-öbölben gyógyiszap található, amely köszvény és reumatikus megbetegedések kezelésére is alkalmas és a tenger is kellemes hőmérsékletű.

Sportolási lehetőségek

Dobrinjban számtalan sportlehetőséget próbálhatnak ki a nyaralók, több teniszpálya és strandröplabda pálya várja a sportok kedvelőit, de a labdarúgásra, a kézilabdázásra, sőt a kosárlabdázásra, vagy a golyódobálásra is lehetőség van, így a szárazföldi sportok kedvelői kellemesen tölthetik az idejüket. A víz kedvelői Siloban és a Soline-öbölben élvezheti a vízi sportokat, mint például a vízi síelést, vagy a szörfözést.
A sétálást és a kerékpározást kedvelők, egy hatvan kilométer hosszú kijelölt turistaútvonalon hódolhatnak szenvedélyüknek, ez az út Dobrinj területén összeköti az összes települést, így számtalan természeti szépséget csodálhatnak meg a kirándulók.

Kastély

Dobrinj főterén áll az ősi kastély a 200 méter magas domb tetején. Egykor védelmi szerepet töltött be, középkori jellegét mind a mai napig megőrizte.

Szent István plébániatemplom

Dobrinj legnagyobb temploma a Szent István plébániatemplom. A gótikus stílusban épült templom mennyezete fából készült, kőoszlopok tartják. Harangtornyában kőharang található. A templomtoronyból gyönyörű kilátás nyílik a Kvarner-öbölre. Írásos dokumentumok 1100-ban említik először a templomot, amely 1510-ben jelentős átépítésen ment át. Ekkoriban építették át a főoltárt és helyzeték el rajta azt a domborművet, amely ma az UNESCO Világörökség részét képezi. 1602-ben építették a templomhoz az előcsarnokot, a XVIII. században pedig háromhajóssá alakították. A keresztelő medence és a fából készült szószék 1903-ban készült, ugyanekkor cserélték ki a fa mellékoltárokat márványra.

Néprajzi és egyházi gyűjtemények

Dobrinj városában számtalan történelmi, kulturális és főként népművészeti örökséget lelhetünk fel. Ide tartoznak a népzene, néptánc, a népviselet és nem utolsó sorban a néphagyományok. A történelmi, egyházi és világi emlékeket lépten-nyomon felfedezhetjük a templomokban, kőépületekben és a glagolita feliratokban. A leggazdagabb néprajzi és egyházi gyűjteményeket az “Infeld” Galériában valamint a Szent Antal templom azonos nevű galériájában láthatóak. Az Egyházi Régiségek Múzeumában már 1981-ben is létezett egy kollekció, de hivatalos keretek között csak 1996-ban nyitották meg.
Az Egyházi Régiségek Múzeumának egyik legértékesebb darabja a Dobrinj-i káplán “Első Könyve”. A könyvben glagolita írással olvasható “Dicső Dragoslav” adományozó levelének másolata. A gyűjtemény egy másik értékes darabja Venezianaiz Paolo első oltára, amely a XIV. században készült. Ugyanitt számos glagolita kéziratot, egyházi könyvet, valamint Horvátország legrégebbi anyakönyvét láthatjuk, 1560-ból.
Az Infeld Galéria, a világ egyik legnagyobb műgyűjtőjének tulajdonában áll, a bécsi Peter Infeld- ében. A galérai egy négyszáz négyzetméteres területen van berendezve egy Dobrinj központjában álló régi épületben.
Dobrinjban található a Néprajzi Múzeum, amelyet a XX. század elején hoztak létre. A kollekciójában több mint 1200 háztartásban, mezőgazdaságban, állattenyésztésben és halászatban használatos tárgyat láthatunk valamint számos kézműves tárgyi emléket. A Dobinj-i Néprajzi Múzeum gyűjteménye nem csak a Krk-sziget legnagyobbja, de Horvátországban is kiemelt jelentőséggel bír.