A Baška-i strand egy 2 km hosszú partszakaszon terül el, ahol víz csillogó és tiszta a környezet pedig csodálatos. A strandon sok sportolási és szórakozási lehetőség várja a turistákat, így érthető miért járnak ide olyan sokan. Az első strand az 1908-as évet követően nyílt meg Baškában, ma már 30 darab található a városban és körzetében. A strandok közül számos gyalogosan is megközelíthető, de akad olyan is amelyik csak hajóval közelíthető meg.

A legkedveltebb és legtöbb embert vonzó strand a Nagy strand amely a legnagyobb a településen. Itt a kisgyermekes családok is jól fognak szórakozni, mivel a víz lassan mélyül, így nyugodtan lehet lubickolni. A strand 1999-ben megkapta a Kék Zászló minősítést, innen tudható, hogy vize és partjai tiszták, a parton napozó ágyat és napernyőt is lehet bérelni, a sportot kedvelők pedig kipróbálhatják a kenuzást, hajókirándulást vagy a vízibiciklizést.

Sportolási lehetőségek

A városban számtalan sportlehetőség van, így az itt nyaraló turisták biztosan nem fognak unatkozni, hiszen teniszezhetnek, minigolfozhatnak, vagy focizhatnak és a vízisportokat is kipróbálhatják, mint például a búvárkodást, a búvárhorgászatot, vagy a vitorlázást. A város mentén egy 14 km-körüli hosszú gyalogút van, ahol kerékpározni, görkorcsolyázni, vagy akár futni is lehet. Baska környékén 14 turistaút van, amelyek közül a túrázás kedvelői választhatnak. A Vela Palaza-nál van a Zablace nevű kemping, ahol ping-pongozni , teniszezni, minigolfozni és focizni is lehet.

A tenger kedvelői vízisíelhetnek, szörfözhetnek, de aki inkább a víz alatti világ szépségeit szeretné megcsodálni, az ellátogathat a város központjában lévő Rare Bird búvárbázisra, ahol jól képzett búvárok várják a turistákat, hogy együtt megtekinthessék a víz alatti világ szépségeit.

A Baška-i kikötőből számos hajókirándulás indul útnak a szigetvilágba, a Prvić, Grgur és Goli-otok szigetére, a Rab-szigetre, de elmehetünk Senj városába egy hajó fedélzetén is. A közeli dombok között nyolcvan kilométer hosszú sétány kanyarog, így gyalogszerrel is megismerhetjük a környéket, közel a természet szépségeihez. Természetesen számos turistaút szeli keresztül-kasul vidéket, melyek között mindenki megtalálja a felkészültségének és fizikai kondíciójának megfelelőt, akár még a sziklamászást is lehet gyakorolni. Akinek nincs tapasztalata a sziklamászásban, az biztonságos körülmények között kipróbálhatja a Bunculuka kemping mászófalán.