Baška egy kedves mediterrán város, ahol sok kolostor illetve régi épületet tekinthetnek meg a turisták, de a város leghíresebb látnivalója mégis a Baškától 1-2 km-re fekvő Jurnadvorban lévő Szent Luca (Crkva Sv. Lucije) templom ahol a híres Baška-i kőtáblát találták.

Szent Luca templom (Crkva Sv. Lucije)

A Szent Luca templom román stílusban épült a XI. században, egykor bencés apátság volt. Itt látható a horvát irodalom leghíresebb epigráfiai műemlékének a Baška-i kőtáblának, vagyis a Bašćanska ploča-nak a másolata is. Baška közelében Jurandvorban találták meg a Baška-i kőtáblát 1851-ben, a Szent Luca templom mellett. A kőtábla méretei elképesztőek, mivel 1 méter magas, 2 m széles és súlya 800 kg. A kőtábla 1100-ból maradt fenn és 13 glagolita betűkkel rovott sor látható rajta. Az írás sorai Zvonomir királyról mesélnek, konkrétan arról, hogy egy darab földet adományozott a bencés apátságnak. Ez a kőtábla a legrégebbi horvát nyelvű írott emlék, amelyet ma a Zágrábi Horvát Tudományos Akadémián őriznek.

Szentháromság plébániatemplom

A Baška városában lévő legnagyobb templom a Szentháromság plébániatemplom, amely a XVIII. században épült. A barokk stílusú templomban nyolc oltár látható, amelyek közül az egyik a Szentháromságnak van szentelve. A templomban olyan ismert festők munkái tekinthetőek meg mint Fran Jurić (XVIII. század), Venetians Paulo Campso (XVI. század), és ifjabb Jacopo de Palma (XVII. század). Itt látható a Frangepán család egyik ajándéka is, egy díszes ezüstkereszt. A templomhoz egy 28 méter magas tornyot is építettek, 1766-ban.

Szent János templom (Crkva Sv. Ivana)

A Szent János templomot (Crkva Sv. Ivana) a XI. században építették, ez volt a völgyben lévő legelső templom. A harangtoronyban tekinthető meg a település legrégebbi harangja, az „Öregember”, amely 1431-ben készült. A templom a XIX. század elejétől sokáig üresen állt, majd a kolera járvány vége után ismét használni kezdték. A templom mellett egy temető is van, ahova a lakosok évszázadok óta temetkeznek

Goricai Szentanya templom

A Goricai Szentanya templomot a XV. században építették, amelynek belsejét és oltárát Celestin Medović festményei ékesítik. A templom az 1594-ben öntött harangjáról is híres, ezzel akkor harangoztak, amikor meglátogatta a vidéket a Krk-i püspök. A templom nevét a Goričica-dombról kapta. A Goricai Szentanya a leghíresebb Mária-szentély amely a Krk-i egyházmegyében van.

Glagolita Út

A Baška-i Glagolita Út a glagolita írók emlékére készült. Az út építésének célja az volt, hogy egy tartós emlékművet állítsanak föl, illetve bemutassák a környék kulturális emlékeit. A kőszobrok Treskavac-tól a Baška-i kikötőig nyúlnak el. A szobrokból harmincnégy darab van, mindegyik a glagolita ábécé egy-egy betűjét ábrázolja. A szobrok közül négy, nagyobb méretű, ezeket Ljubo De Karine szobrászművész készítette, míg a többi a Baška-i szobrászműhelyben készült.

Akvárium

A Baška-i Akváriumot a város központjában találjuk. Az Akvárium egy kétszáz négyzetméteres területen fekszik, benne 20 darab gyönyörű akvárium, bennük a több mint 100 halfaj él. Ilyenek például a macskacápa, a languszta, a muréna, valamint számos rák- és kagylófaj, amelyek az Adriai-tenger élővilágához tartoznak. A Baška-i akvárium különösen a kagyló- és csigagyűjteményére büszke, mivel Horvátország leggazdagabb ilyen jellegű akváriuma.