A Biokovo Természeti Park részét képezi Gornja Brela egész területe is, ennek szélén a Jadranska-főúton végződik a park is. Természetvédelmi területté 1981-ben nyilvánították a parkot. Évente számos turistacsoport és egyéni utazó látogatja meg a parkot.
A sportolók is előszeretettel látogatnak el a természeti parkban, hiszen itt kiváló lehetőségek nyílnak az alpesi barlangászat, a hegyi kerékpározás, a vadvízi evezés és a siklóernyőzés űzésére.

Menyasszony szikla

Nevista környékén található a “Menyasszony szikla” (Nevistina stina). Ez az érdekes formájú sziklatömb egy legenda alapját is képezi, mely szerint egy kővé dermedt szerelmes párt ábrázol.

Ezer éves tölgyfa

Soline-ben áll az az ezer éves tölgyfa, amely metaforikus értelemben Brela legöregebb “lakosa”. A tölgy fontos turista látványosság, hiszen minden turista csodájára jár az óriási méretű fának.

Barlangok Brela közelében

Évszázadokon keresztül utazóknak és pásztoroknak nyújtott menedéket az időjárás viszontagságaival szemben a Pozjata-barlang. Ide több út is elvezet, amelyek jelölve vannak.

Bárki által meglátogatható a Zmajevača-barlang, azonban a barlangba való lejutáshoz barlangász felszerelésre, kötélre és világításra is szükség van. A barlangban kivételes szépségű cseppkő képződményeket láthatunk, falain gyönyörűen csillog a lerakódott ásványi anyag. A barlang galériája 1400 négyzetméter alapterületű és 162 méter mély a legmélyebb pontján. Különleges látványban lehet részünk, ha akkor látogatjuk meg a barlangot, amikor a nap besüt és csodálatos fényjátékot képez.

Vrulja

Vrulja a neve annak a csodálatos természeti képződménynek, amelyet Brela környékén láthatunk. Ez egy hatalmas, 100 méter magas sziklafal, amely a tengerbe merül. Mostanáig nem sikerült megállapítani a víz mélységét a sziklafal mellett. Itt számos édesvíz-forrás ömlik a tengerbe, hígítva annak a sós vizét. Valószínűleg itt ömlik a vízfelszín alatt a tengerbe Cetina-folyó egyik mellékága.

Vrulja a búvároknak is az egyik kedvenc merülőhelye, hiszen a különleges víz miatt ezt a helyet sűrűn látogatják a halrajok, közöttük olyanok is amelyeknek a természetes élőhelye a Vörös-tengerben van. A víz alatt 27 méteres mélységben egy barlang is található, így nem csoda, hogy Vrulja Horvátország egyik legkedveltebb merülőhelye.

Templomok

A Szent István (Sv, Stjepan) templom Donje Selo-ban épült 1897-ben, nevét a város védőszentjéről kapta. Ez a templom mára egy magas kulturális értéket képviselő modern építmény.

Soline-ban látható a Kármel-hegyi Szűzanya temploma, amely a barokk építészet egyik lenyűgöző példája. A templom az 1715-ik évben épült, melyet a helyiek hálából építettek a törökök felett aratott győzelmük okán.

A Biokovo-hegy lábánál Ribičići-ben látható a Szent György (Sv. Jurja)-templom amelyet egy 1760-ban épült templom alapjaira épített templom alapjaira építettek.

Gornja Brela-ban található a XVIII. század elején épített régi Egészség Asszonya (stara Crkva Gospe od zdravlja) nevű templom. A rusztikus építészeti elemei miatt a dalmát barokk stílusába sorolható, amelynek alkalmazása a dalmát hátországra jellemző. Ugyancsak itt található az új Egészség Asszonya (nova Crkva Gospe od zdravlja) templom amely 1939-ben épült.

A Szent Miklós (Sv. Nikola) templom egy 572 méter magas domb tetejére épült Bukovac alatt, még a török veszedelem előtt, több mint 500 évvel ezelőtt. Szent Miklós volt a város védőszentje a régebbi időkben.

A Szent Illés (Sv. Ilija) templom a VIII. században alkalmazott vidéki építészeti stílusban épült, amelynek az egyik fő ismérve az egyszerű vonalvezetés.

Bubci-ban találjuk az 1870-ben épült Szűzanya kápolnát, míg Nevista-ban áll a Sv. Kajo kápolna 1768-ból.

Világi építmények

A Soline-ban lévő megerősített torony a Filipović palotához tartozik, amely a lakóépület és az erőd szerepést is betöltötte. A török fenyegetettség idején ide menekült a lakosság.

Számos különböző történelmi korokban épült úthálózat található Brela-ban. A rómaiak építették az első utakat, melyeket Tabula Peutgeriana-nak neveztek. Az út Narona-t kötötte össze Salona-val. A franciák és a törökök által épített utak nyomai több településen is megtalálhatóak mint például Vrulja, Ćuril, Nevista, Podgradina vagy Poletnica.

A Herceg-torony egy stratégiailag fontos helyen, a Biokovo-hegyen épült, ahol ivóvíz kút is volt. A törökök is építettek itt védműveket, mint amilyen például a Poletnica-torony, amely egy 387 méteres magaslaton áll. A torony a XVI.-XVII században épült, ezen a helyen halt meg Arapović Hasszán aga. Ezt az eseményt a „Hasanaginica” ballada is megénekli.