Ebben a szép és hangulatos városban a turisták a víz és a napsugarak simogatását is élvezhetik, ugyanis számos strand található Makarszkában. A strandok partszakaszai kavicsosak, a tenger vize pedig ragyogóan tiszta. A jól felszerelt strandok partjain kávézók is találhatóak, így napfürdőzés után egy hűsítő italt is el lehet fogyasztani.

Aki a csendet és a nyugalmat szeretné élvezni strandolás közben, az is talál megfelelő helyet a parton, ahol akár a fenyőfák árnyékában is pihenhet.

Makarszkában nudista strandok is találhatóak, így fürdőruha nélkül is bátran lehet sütkérezni. Az egyik legnépszerűbb nudista strand a Szent Péter világítótorony mellett található, a kikötő bejáratánál található kis Szent Péter félszigeten.
A félsziget strandja kavicsos, sziklás, vize és partszakasza tiszta, ezt bizonyítja, hogy a Kék zászló kitüntetést is megkapta. A strand a kisgyermekes családok számára is alkalmas hely a fürdőzésre. Szórakozási lehetőségek és éttermek is várják a félszigeten fürdőzőket.

Sportolási lehetőségek

A sport kedvelői számára itt rengeteg lehetőség adódik a vízi és a szárazföldi sportok kipróbálására egyaránt. Aki kíváncsi a víz alatti világra az búvárkodhat, vagy választhat a számos más vízisport lehetőség közül.

A szárazföldi sport kedvelői sem fognak unatkozni, mivel Dalmácia legnagyobb hegye, a Biokovo, Makarska közelében található, így számtalan turista út között lehet válogatni. A Biokovo-hegy meredek sziklafalai a sziklamászók számára kivételes kihívásokat jelentenek. A hegyen felfelé több barlang is található, amelyeket a barlangászás szerelmesei fölfedezhetnek.