A Makarszkában nyaralók sokféle szórakozási lehetőség között válogathatnak. Az egyik közismert rendezvény a Makarska-i Kulturális Nyár, ahol zenével és más szórakoztató programokkal várják a turistákat.

A Kalegara éjszakáira és a Makarska-i Karneválra is érdemes ellátogatni.
Október 24-én Makarska napját ünneplik, így azok sem maradnak le a szórakoztató rendezvényekről, akik az utószezonban mennek nyaralni. A városban sok zenés-táncos programot rendeznek a nyár folyamán, így itt az esti órákban sem lehet unatkozni.

Akik egy fergeteges, pezsgő éjszakára vágynak azoknak a Deep club a legideálisabb hely a bulizáshoz. Ez egy különleges szórakozóhely, mivel egy barlangban található. A klub mennyezete a barlangé is egyben, padlója pedig a víz fölé nyúlik. A nyári estéken itt a legjobb zenékkel várják a fiatalokat. Nem csak a bulizós kedvűeknek érdemes ellátogatni a nem mindennapi klubba, hanem mindazoknak akik kíváncsiak erre az extrém környezetben lévő szórakozóhelyre. A klub teraszán bárki elfogyaszthat egy italt és megcsodálhatja a lenyűgöző, tengerre nyíló kilátást. A barlang esténként a legkáprázatosabb, ilyenkor színes fényekkel világítják meg, amelyek beragyogják a környékét, így a teraszáról leírhatatlanul csodálatos kilátásban gyönyörködhetünk.

Gasztronómia

Makarszkában az édes szájúak két különleges desszertet is megkóstolhatnak. Az egyik a Makarana torta, amelyben mandulakrém és maraschino likőr van.

A másik a Rafioli, amely hasonlóképpen készül mint az olasz ravioli, de a tölteléke egy mandulás, maraschino likőrős, csokoládés krém, amelytől a desszert igazán különleges ízűvé válik.