Primošten-ben rengeteg szórakozási lehetőség közül választhatnak a kikapcsolódásra vágyók. A nyár során számos zenés ünnepséget rendeznek, ilyen a Primošten fiesta is, amely augusztusban kerül megrendezésre.

A közelben van Dalmácia legnagyobb klubja, ahol akár 3000 ember is bulizhat. Az Aurora klubba érdemes ellátogatniuk a fiataloknak, itt biztosan egy fergeteges buliban lesz részük.

A város olyan szórakoztató eseményeknek is otthont ad, amelyek a kultúrát, a művészetet és a vallást szolgálják. Ilyen a május 9-10-én megrendezésre kerülő Lorettói Szűzanya körmenet, illetve a Portói Szűzanya körmenet melyek a város utcáin haladnak keresztül.

A képzőművészek részt vehetnek a „Tenger – Ember – Part” művészkolónia közös munkáiban. A képzőművészek kiállításait a Rudina Művészeti galériában és a Sziklagömbök galéria tárlatain láthatjuk.

A komolyzene kedvelőit várják a Primo Primores zeneiskola hangversenyeire, valamint a Nyári Barokk Zeneiskola kurzusaira.

Gasztronómia

A városban szép számmal találunk éttermeket, tavernákat és más vendéglátóhelyeket, ezekből több mint félszáz található a városban.

Primosten egyik kiemelkedő gasztronómiai specialitása a “Languszta à-là Primosten”.
Primostenben nagy hagyománya van a házi készítésű ételeknek, ilyenek a prosciutto, különböző olíva ízesítésű sajtkülönlegességek, vagy a roston sült bárány. A hagyományos étrendből nem hiányozhatnak a makrobiotikus tápanyagokban gazdag alapanyagokból összeállított ételek. Ilyen hozzávalók a csicseriborsó, a lencse és természetesen az olívabogyó.

A horvát borok mesze földön híresek és keresettek. Ha Primostenben járunk, áldozzunk a bor istenének Bacchus-nak, és kóstoljuk meg a különleges zamatú hagyományos vörösbort a Babic-ot. A Babic sok évszázados receptúra alapján készül és nem lehet elkészíteni csakis olyan borszőlőből, amely itt terem a mediterrán éghajlat alatt, sziklás talajon.