Baška a Krk-sziget déli csücskében helyezkedik el egy méretes öbölben. Baška a horvát írásbeliség és történelem szempontjából is fontosnak számít mivel itt található a híres kőtábla amelyen egy 1100-béli glagolita írás található. A strandolás kedvelői sem fognak itt unatkozni, hiszen gyönyörű, homokos strandokon sütkérezhetnek, amelynek partszakasza 2 km hosszan nyúlik el. A városban számos szórakozási és sportlehetőség van, így az aktív pihenés kedvelői is jól fognak szórakozni. Számos műemlék is található Baškában, régi házak és kolostorok amelyeket érdemes megcsodálni.
Baška egy kis település, amely csupán 19 km-re fekszik Krk városától. A várost szőlőskertek ölelik körül, a kilátás pedig csodálatos innen, a Krk-szigetre. Baška a Kvarner-öböli üdülőhelyek közül a az egyik legkedveltebb.

Látnivalók >>>

Strandok és sportolási lehetőségek >>>

Baška történelme >>>

Halászok napja

A „Halászok napja” első alkalommal 1910-ben került megrendezésre Baška városában. Ma már a „Halászok napja” leginkább turista látványosság, mint hagyomány. A folklór rendezvény megszervezésére augusztus folyamán kerül sor.

Crna ovca (Fekete Bárány)

Baškában május 1-én kerül megrendezésre a “Crna ovca” (Fekete Bárány) rendezvény, melynek keretében sport, kulturális és gasztronómiai események kerülnek megrendezésre. A sportesemények között kerül megrendezésre a Corinthia regatta, számos gyalog-és kerékpártúra Baška környékén. A kulturális programok tematikája leginkább a tengerrel kapcsolatos, amelyek színházi rendezvények valamint szabadtéri- és folklór előadások. A gasztronómia kedvelői is hódolhatnak szenvedélyüknek, ugyanis a rendezvénysorozathoz főzőversenyek is kapcsolódnak, ilyenkor meg lehet kóstolni a híres Baška-i bárányt is.